Što je Google News i kako ga najbolje koristiti ?

Google NewsAko želite najučinkovitije pratiti vijesti sa domaćih i stranih portala, bilo da se radi o politici, gospodarstvu, kulturi ili tehnologijama, idealno rješenje vam je servis Google News. Ovo je servis za traženje vijesti. Radite li u PR službi neke veće kompanije važno vam je saznati za svaku vijest koje mediji pišu o vašoj kompaniji. Osobe koje interesiraju različite kategorije vijesti može sučelje Google Newsa prilagoditi svojim potrebama onako kako vam najbolje odgovaraju. Sekcije koje najčešće pretražujete, npr. vijesti o Zagrebačkoj banci ili bilo kom drugom pojmu, osobi ili tvrtki, možete dodati na naslovnicu od Google Newsa. Ovaj servis mi je jako interesantan nakon vijesti o gašenju servisa Google Reader.

Današnji tempo života postao je ubrzan i veoma nam je važno da do neke vijesti dođemo što prije. Google News vam omogućava da na mail dobijete upozorenje (Alert) da je vijest o nekom pojmu, osobi, tvrtki upravo objavljena na nekom od portala. Ljudima u PR službi je to veoma važno da bi pravovremeno reagirali na nastalu vijest. Na sljedećim screenshotovima možete vidjeti kako izgleda sučelje Google Newsa na računalu.

Google News

Google News

Google News

Interesira li vas kako Google News funkcionira na mobilnim uređajima, Google nema za sad na iOS-u svoju aplikaciju. Vijesti sa Google Newsa možete besplatno tražiti na aplikaciji G-Whizz, Feedly ili direktno iz Chromea na iPadu. Iskustva sa Androida nisam imao. Na Androidu su prisutne aplikacije Feedly, Google Currents i neke slične koje imaju integriran i RSS servis.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s