Kako čitati strip na mobitelu, tabletu ili Kindleu ?

StripDosta postova na Blogu sam napisao o čitanju elektroničkih knjiga na omiljenim gadgetima. Došao je trenutak da par rečenica napišem i o čitanju omiljenih strip romana na navedenim uređajima. Stripove možete pronaći na mnogim odredištima na Netu. Možete ih pronaći i kupiti a uglavnom su formatirani u CBR, CBZ formatu, ili jednostavne JPG slike arhivirane u ZIP ili RAR formatu. Najjednostavniji način pripreme datoteke za neki od navedenih uređaja je

konverzija CBR ili CBZ formata u PDF. Za konverziju navedenih formata može vam poslužiti besplatna aplikacija Calibre – E-book management. Na taj način svoje junake stripa čitam na Kindlu. Da biste vidjeli kako to izgleda pogledajte sljedeća dva screenshota.

Strip

Strip

Na Blackberryu nisam htio kupiti aplikaciju ‘comics reader’, bila mi je skupa i nisam htio platiti 15 USD. Drugi uređaj na kojem sam testirao čitanje elektroničkog stripa je Android tablet od 10″. Ovaj tablet pruža više mogućnosti pogotovo ako se radi o većim formatima stripa. Koristio sam aplikaciju Perfet View koja čita CBR i CBZ formate. Može čitati RAR i ZIP format. Na slijedeća dva screenshota možete pogledati kako se preko aplikacije Perfect View pristupa stripu te kako izgleda samo čitanje ( slika je nešto manja od stvarne na tabletu).

Perfect View

Perfect View

Ako imate slične uređaje, uvidjet ćete da su idealni za čitanje knjiga, stripova i magazina. Drugom prilikom ću napisati sličan post za iPad 2, najsavršeniji tablet.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s